مشاوره حقوقی چک برگشتی، پیگیری، مجازات یا رفع اثر آن

None

چک و مسائل مربوط به آن همواره از مشکلات رایج در مراودات مالی بوده‌اند. خالی بودن حساب صاحب چک در هنگام وصول آن، یکی از مسائلی‌ست که باعث نگرانی دارنده‌ی چک می‌شود. مشاوره چک برگشتی همه چیز را با ما شما در این زمینه در میان می‌گذارد. نحوه‌ی وصول چک پس از برگشت خوردن و چگونگی پیگیری قانونی سوال همه‌ی کسانی‌ست که برای نقد کردن چک به بانک می‌روند و با حساب خالی مواجه می‌شوند. پس اگر نگران حق خود هستید، بهتر است اطلاعاتی را که در ادامه ارائه می‌کنیم به خوبی مطالعه کنید.

البته در برخی موارد نیز صاحب حساب ممکن است به هر دلیلی نتوانسته باشد حساب خود را در موعد مقرر پر کند. در این مواقع برگشت خوردن چک می‌تواند برای او دردسرهایی به همراه داشته باشد. پس در طرف دیگر باید به این دغدغه که اگر چک‌مان برگشت خورد چه کنیم هم پاسخ دهیم.

 

راه های دریافت مشاوره حقوقی در مورد چک برگشتی کدامند؟

مهم نیست شما کدام یک از این دو گزینه هستید. چک صادر کرده‌اید و برگشت خورده است. یا چکی را بابت یک قرارداد دریافت کرده‌اید و نتوانسته‌اید آن را نقد کنید. قانون همه چیز را در خصوص چک برگشتی به طور واضح بیان کرده است. اما اگر اطلاعات کافی از قوانین مربوط به آن ندارید نگران نباشید.

مشاوره چک برگشتی در کنار شماست تا پاسخ تمام سوالاتتان را در اختیارتان قرار دهد. برای دریافت مشاوره چک برگشتی راه‌های متعددی پیش روی شماست. برای مثال شما می‌توانید با یک وکیل ملاقات کرده و مشکل خود را مطرح کنید. وکلا و متخصصین حوزه‌ی قضایی، بهترین افراد برای دریافت اطلاعات صحیح در چنین مواقعی هستند. 

برای دسترسی به یک وکیل شما لزوماً نباید به دفتر وکیل مراجعه کنید. روش‌های دیگری نیز برای برقراری ارتباط با کارشناس حقوقی و وکیل وجود دارد. برای مثال خدمات آنلاین حقوقی یکی از شیوه‌هایی‌ست که بسیار به آن توجه شده است. دلیل این امر سهولت در دسترسی به وکیل با تجربه و متخصص، و عدم نیاز به صرف هزینه‌های زیاد رفت‌وآمد و زمان است.

شما به راحتی از طریق سایت‌های خدمات حقوقی آنلاین، نظیر سایت ایداد خواهید توانست به وکلای فعال در این زمینه دسترسی داشته و مشکلات خود را با آن‌ها مطرح کنید. برای موارد عمومی تر هم می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین ایداد استفاده کنید.

 

نکات مهم درباره چک برگشتی

نکات بسیار مهمی وجود دارند که باید درباره چک برگشتی بدانید. برخی افراد باورهای اشتباهی در خصوص چک برگشتی دارند که به آن‌ها نیز در این‌جا می‌پردازیم.

 

مورد اول: بلافاصله عمل کنید 

اگر برای پاس کردن یک چک به بانک رفتید و نهایتاً با حساب خالی مواجه شدید، بهتر است فرصت را از دست ندهید و زودتر اقدام کنید. توجه کنید که برگشت زدن چک به صورت خودکار انجام نشده و این شمایید که به عنوان دارنده‌ی چک باید درخواست برگشت زدن آن را بدهید.

برخی از صاحبان چک با وعده و وعید مدت زیادی شما را معطل می‌کنند تا زمان مورد نظر بگذرد و شاید شما فرصت را از دست بدهید. به همین دلیل زودتر درباره‌ی تکلیف چک و حق خود به نتیجه برسید و در صورت عدم رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب، چک را برگشت بزنید.

 

مورد دوم: برگشت زدن چک کافی نیست

نکته‌ی بعدی‌ای که باید به آن توجه کنید، نیاز به شکایت و پیگیری قضایی‌ست. برخی افراد تصور می‌کنند برگشت زدن چک تنها کار لازم است. به همین دلیل آن‌ها بعد از این کار منتظر نتیجه می‌مانند. توجه کنید که شما در این‌جا نیز با محدودیت زمانی مواجهید. در واقع شما تنها شش ماه زمان دارید تا برای تنظیم شکواییه چک برگشتی اقدام کنید.

در مشاوره چک برگشتی ایداد نحوه‌ی تنظیم شکوائیه به صورت کامل به شما آموخته خواهد شد. هم‌چنین شما می‌توانید از خدمات تنظیم شکایت آنلاین بهره‌مند شوید.

 

مورد سوم: تنها شکایت کافی نیست

مسئله‌ی بعدی‌ای که بسیاری از افراد با آن مواجهند، عدم درک درست از فرآیند شکایت برای وصول چک برگشتی است. در واقع زمانی که شما برای چک برگشتی شکایت می‌کنید، نیاز به پر کردن فرم مخصوص آن خواهید داشت. در صورت پر نکردن این فرم شما در حال پیگیری برای گرفتن حق خود نخواهید بود.

به ثمر نشستن چنین شکایتی در نهایت می‌تواند منجر به جلب صادرکننده چک شود. در حالی که اگر بخواهید در نهایت چکتان وصول شود، حتماً باید فرم مورد نظر را پر کرده و هزینه‌ی دادرسی آن را پرداخت کنید. لزوم مشاوره برای چک برگشتی در چنین شرایطی خود را نشان می‌دهد. چرا که در جلسه مشاوره نکات مربوط به پر کردن فرم مورد نظر و نکات مهم در پیگیری شکایت به شما یادآوری خواهد شد.

علاوه بر این‌ها نکاتی قانونی در خصوص چک برگشتی وجود دارند که اطلاع از آن‌ها الزامی‌ست. در ادامه قانون چک برگشتی و جزئیات مربوط به آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

قانون چک برگشتی 

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید در خصوص برگشت چک در قانون بدانید، درک تفاوت میان چک کیفری و چک حقوقی‌ست. اما هر یک از این‌ها چه معنایی دارند.

 

چک کیفری چیست؟

اگر دلیل برگشت خوردن چک، عدم موجودی کافی در حساب باشد، می‌توان آن را چک کیفری دانست. اگر صادرکننده چک را به درستی امضا نکند یا هر گونه قلم‌خوردگی (به منظور پاس نشدن آن) ایجاد کند. هم‌چنین اگر صاحب چک با علم به مسدود بودن حساب خود، یا با دستور عدم پرداخت چک مانع از وصول آن شود نیز مجرم تلقی شده و چک او کیفری خواهد بود. 

 

چک حقوقی چیست؟

در مقابل اما گاهی شرایطی دیگر نیز وجود دارند که مانع از پاس شدن چک می‌شوند. در برخی مواقع شما نمی‌توانید اقدام به پیگیری کیفری کنید. برای مثال اگر چک مشروط باشد و نقد شدن آن وابسته به امری خاص باشد، شما نمی‌توانید برای پاس کردن آن اقدام به تعقیب کیفری کنید. چک ضمانت نیز چنین شرایطی دارد. حتی اگر مشروط بودن چک در آن قید نشده باشد، صاحب چک می‌تواند با توجه به قراردادی که پیش از این داشته‌اید، جلوی تعقیب کیفری را بگیرد. هم‌چنین اگر صادرکننده چک بتواند ثابت کند که تاریخ چک در زمان نوشتن آن درج نشده است نیز شما نمی‌توانید اقدام به تعقیب کیفری کنید. در ادامه دیگر نکات مربوط به چک در قانون را می‌خوانیم.

 

قوانین و نکات حاشیه مشاوره در مورد چک برگشتی 

برای شکایت کردن در جهت وصول چک کیفری، کسی که اولین بار برای وصول آن به بانک مراجعه کرده است باید اقدام کند. هم‌چنین بسیار مهم است که اقدام به شکایت تا شش ماه پس از برگشت زدن چک انجام شود. از طرفی درخواست مطالبه این نوع چک و خسارات آن نیز در هنگام شکایت در دادسرا یا دادگاه امکان‌پذیر است.

 

نحوه دریافت چک برگشتی

چگونه باید چک برگشتی را نقد کرد؟ برای این کار باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید. توصیه می‌شود برای آن‌که از فرآیند دقیق و مناسب اقدام خود مطمئن شوید، حتماً از مشاوره چک برگشتی ایداد استفاده کنید. چرا که گاهی اوقات استثناهایی وجود دارند که ممکن است در این مسیر موثر باشد.

آن‌چه که ما در ادامه طرح می‌کنیم مسیر روتین و فرآیند معمول برای نقد کردن چک برگشتی است.

قدم اول: مراجعه به بانک 

در قدم اول برای نقد کردن چک برگشتی، باید به همراه بانک شناسایی خود به بانک مراجعه می‌کنید. در این مرحله شما نیاز به دریافت گواهی عدم پرداخت چک خواهید داشت. برای این کار چک را به همراه مدرک شناسایی خود به کارمند بانک گواهی مورد نظر را تحویل بگیرید. این گواهی شامل مشخصات چک مورد نظر و هویت صادرکننده آن است. علت عدم پرداخت نیز باید در آن قید شده باشد. گواهی عدم پرداخت باید از سوی بانک صادر شده و حاوی مهر و امضای بانک باشد.

 

قدم دوم: شورای حل اختلاف 

بعد از دریافت گواهی مورد نظر به شورای حل اختلاف مراجعه می‌کنید. این مرحله مختص چک‌هایی‌ست که مبلغ آن از 20 میلیون تومان کمتر باشد. پس از تنظیم دادخواست مخصوص شورای حل اختلاف و تسلیم آن، هزینه‌ی دادرسی را پرداخت می‌کنید. اگر مبلغ چک بیش از 20 میلیون تومان باشد، باید آن را برای شکایت به دادگستری بروید.

 

قدم سوم: پیگیری قضایی 

ادامه‌ی پیگیری‌های قضایی با توجه به کیفری یا حقوقی بودن چک. به دلیل تفاوت در مجازات و نحوه‌ی پیگیری این دو نوع، توصیه می‌شود حتماً برای احقاق حق خود حتماً از مشاوره چک برگشتی استفاده کنید. 

 

مجازات چک برگشتی چیست؟

با دریافت مشاوره چک برگشتی می‌توانید از جزئیات مربوط به مجازات‌هایی که توسط قانون در نظر گفته شده‌اند مطلع شوید. همان‌طور که گفتیم راه‌های رسیدن به حقتان با توجه به کیفری یا حقوقی بودن چک متفاوت خواهد بود.

چک برگشتی کیفری (اگر مبلغ آن از یک میلیون تومان کم‌تر باشد) می‌تواند حداکثر 6 ماه حبس را به همراه داشته باشد. اگر مبلغ آن بین یک تا پنج میلیون تومان باشد، مجازات می‌تواند بین شش ماه تا یک سال متغیر باشد. به همین ترتیب برای چک‌های بیش از این مبالغ حبس به یک تا دو سال می‌رسد. هم‌چنین فرد از داشتن دسته‌چک تا دو سال محروم خواهد بود.

ممکن است شما خود چک برگشتی داشته باشید و نگران مجازات‌هایی باشید که ممکن است در انتظارتان باشند. آگاهی از جزئیات مربوط به نحوه‌ی پیگیری قضایی چک برگشتی کمک فراوانی به شما خواهد کرد. با توجه به شرایط موجود ممکن است شاکی بتواند دارایی شما را مصادره کرده و از طریق به مزایده گذاشتن آن‌ها توسط دستگاه قضا اقدام به نقد کردن چک برگشتی کند. در برخی موارد نیز امکان مسدود کردن دیگر حساب‌های بانکی شما در همان بانک یا بانک دیگر وجود خواهد داشت.

برای آن‌که بدانید در هر کدام از این شرایط چه باید کرد بهتر است از مشاوره حقوقی چک برگشتی استفاده کنید. هم‌چنین اگر چک برگشتی داشته باشید و نگران اثر سوء آن باشید بهتر است از یک وکیل کمک بخواهید.

 

آیا وکیل می تواند سو اثر چک را حذف کند؟ 

اثرات سوء چک برگشتی لزوماً دائمی نیستند و می‌توان آن‌ها را حذف کرد. به این ترتیب برای آن‌که بتوانید اثر سو چک خود را حذف کنید، بهتر است حتماً ابتدا از مشاوره یک وکیل بهره ببرید. برای این منظور استفاده از مشاوره چک برگشتی می‌تواند راهی برای آگاهی از شرایط رفع سوء اثر چک است. در ادامه برخی از شرایط کلی را که می‌توانند این اثر را حذف کنند مرور می‌کنیم.

  • در صورتی که رضایت‌نامه‌ی رسمی را از مرجع قضایی مورد نظر دریافت کرده و آن را به بانک ارائه دهید.
  • با ارائه‌ی حکم دادگاه که بیانگر برائت شما از پرداخت چک است نیز می‌توانید اثر چک را حذف کنید.
  • با گذشت سه سال از زمانی که چک برگشت خورده است، اگر شکایتی انجام نشود اثر سوء آن حذف خواهد شد.

چنان‌چه در این زمینه نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، توصیه ما به شما مشاوره رفع سوء اثر چک برگشتی است. 

 

هزینه وکیل چک برگشتی چقدر است؟

محاسبه‌ی حق‌الوکاله امری نسبی و توافقی بوده و بین موکل و وکیل نرخ آن تعیین می‌شود. این میزان نیز با توجه به مبلغ چک و نوع آن بستگی دارد. گاهی پیش می‌آید که تعرفه‌ی مورد نظر درصدی از مبلغ چک باشد. به این ترتیب طرفین بر سر درصد خاصی از مبلغ چک به عنوان حق‌الوکاله به توافق می‌رسند.

نحوه‌ی پرداخت هزینه وکالت نیز به سیاست‌های کاری وکیل و یا موسسه حقوقی مورد نظر وابسته است. برخی از وکلا ممکن است پرداخت را به پایان پرونده و پس از نقد شدن چک موکول کنند. اما اغلب هزینه‌ی وکالت در همان ابتدای عقد قرارداد دریافت می‌شود. حتی اگر بنا باشد که در پایان قراری برای پرداخت وجود داشته باشد، معمولاً تنها بخشی کل هزینه در پایان پرداخت می‌شود.

یکی از راه‌های جلوگیری از صرف هزینه‌های زیاد، استفاده از خدمات آنلاین مشاوره چک برگشتی است. تعرفه مشاوره آنلاین به مراتب پایین‌تر از مشاوره‌های حضوری است.

 

بهترین راه دریافت مشاوره چک برگشتی

دریافت مشاوره چک برگشتی ممکن است برای عده‌ای مقوله‌ای پیچیده به نظر برسد. اما این روزها با ارائه‌ی خدمات آنلاین، شما می‌توانید در مدت زمانی کوتاه و با کم‌ترین هزینه، به مشاور متخصص دسترسی داشته باشید.

بهترین روش دریافت مشاوره برای چک برگشتی، بهره مندی از خدمات مشاوره انلاین چک برگشتی است. به این ترتیب شما بدون نیاز به صرف زمان و هزینه‌ی اضافی، می‌توانید پرسش‌های خود را مطرح کرده و به پاسخ سوالات خود دست یابید. هم‌چنین شما خواهید توانست در صورت نیاز اقدام به تنظیم شکایت چک برگشتی به صورت آنلاین نموده و مراحل ثبت و پیگیری آن را دنبال نمایید.

 

چطور مشاوره آنلاین چک برگشتی دریافت کنیم؟

شما در سایت ایداد می‌توانید به راحتی به پاسخ دقیق پرسش‌های حقوقی خود برسید. برای دریافت مشاوره چک برگشتی یا تنظیم شکواییه چک برگشتی کافی‌ست در قدم اول حساب کاربری خود را در سایت ایجاد کنید. با وارد شدن به بخش کاربری خود می‌توانید از طریق گزینه‌ی «ثبت درخواست» در منوی اصلی، فرآیند دریافت مشاوره را آغاز کنید. در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:

پاسخ دقیق به پرسش‌ها:

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، ارائه‌ی پاسخ دقیق به پرسش‌هایی‌ست که از سوی سامانه‌ی هوشمند از شما پرسیده می‌شود.

بررسی مجدد پرسش‌ها:

توصیه می‌شود حتماً پاسخ سوالات خود را یک بار دیگر مرور کنید.

در نهایت شما می‌توانید به کمک سیستم هوشمند پاسخ‌گویی، پاسخ سوال حقوقی خود درباره پرونده چک برگشتی را دریافت کنید. 

سوالات متداول

یکی از اهداف اصلی ما در ایداد، پایین آوردن هزینه‌ی مشاوره‌های حقوقی‌ست. به این ترتیب ما با حذف واسطه‌ها و به کمک دو شیوه‌ی تاثیرگذار به این هدف رسیده‌ایم. شما می‌توانید تنها با پرداخت مبلغی بسیار ناچیز، پاسخ خود را از سامانه‌ی هوشمند دریافت کنید. اگر شما به دنبال کارشناس حقوقی می‌گردید، می‌توانید آن را در میان تعداد انبوهی کارشناس خبره انتخاب کنید. به دلیل رقابتی بودن فضا در ایداد، امکان یافتن کارشناس‌هایی با حق‌الزحمه‌ی پایین برای شما فراهم شده است.

بله، تنظیم شکواییه نیز به دو صورت هوشمند و مشاوره‌ای به انجام می‌رسد. توجه کنید که در هنگام درخواست برای تنظیم شکایت، حتماً تمام اطلاعات و مشخصات را به طور دقیق وارد کرده و آن‌ها را مجدداً بررسی کنید.

پاسخ‌گویی به مسائل حقوقی توسط هوش مصنوعی ایداد حداکثر تا 3 دقیقه انجام می‌شود. این سامانه با توجه به پاسخ‌های شما و اطلاعات مربوط به پرونده‌تان، حجم بالایی از اطلاعات را بررسی کرده و پاسخ شما و شکواییه مد نظرتان را ارائه می‌کند. ارتباط با مشاور حقوقی نیز با توجه به درخواست شما می‌تواند به صورت آنی، فوری و یا عادی برقرار شود.