قانون صدور چک جدید در سال 1400 و مدارک و شرایط آن

تاریخ انتشار: 00/06/03 21:22:20 دسته: چک نویسنده: تیم سئو (0) (1053)
قانون صدور چک جدید در سال 1400 و مدارک و شرایط آن

قوانین بانکی به شکل پیوسته‌ای در حال تغییر و تحول هستند. آگاهی از تغییرات این قوانین به‌ویژه برای کسانی که با چک سروکار دارند اهمیت بسیار زیادی دارد. دسته چک‌ها بخش جدانشدنی از بازارهای کسب و کار و سرمایه هستند. اگر شما هم جزو چنین افرادی هستید حتماً باید اطلاعات خود را درباره قوانین دسته چک ها به‌روز نگاه دارید. با ما همراه باشید تا قانون صدور چک جدید در سال 1400 و مدارک و شرایط لازم برای دریافت آن را به صورت ساده برای‌تان توضیح دهیم.

 

مشاوره حقوقی آنلاین ایداد نوعی پاسخ به تمام سوالات و نیاز‌های حقوقی شماست.

 

چک‌ها چگونه به صاحبان کسب و کار کمک می‌کنند؟

در معاملات بازار یا رد و بدل شدن پول در کسب‌وکارها همیشه نمی‌توان به نقدینگی تکیه زد و در بسیاری از مواقع این کار اصلاً جالب و به صلاح نیست. دسته چک ها تبادل حجم زیادی از پول را آسان‌تر کرده‌اند و از طرف دیگر امنیت بیشتری برای صاحبان سرمایه فراهم آورده‌اند. از سوی دیگر چک‌ها تضمینی برای بازگشت باقی سرمایه هستند. در ادامه تغییراتی که در قانون صدور چک جدید اعمال می‌شود را بررسی می‌کنیم.

قانون صدور چک در سال 1400 چگونه است؟

قانون صدور چک این بار با سخت‌گیری‌های بیشتری همراه است. با این حال، این قوانین شرایط امن‌تری را برای کسانی که به دنبال دریافت و استفاده از دسته چک هستند فراهم می‌کند.

اعتبار سنجی توسط بانک مرکزی

طبق قانون جدید صدور چک، بانک مرکزی به هر شخصی به میزان اعتبارش اجازه صادر کردن چک را می‌دهد. پیش از این افراد می‌توانستند در حالی که حساب چک‌شان خالی است چک صادر کنند و طرف معامله را سرگردان کنند اما با این قانون افراد برای میزان صدور چک اعتبارسنجی خواهند شد. به این ترتیب هر کس تنها به اندازه میزان اعتبار تعیین شده توسط بانک، توانایی صدور چک را دارد.

 

اگر چک برگشتی دارید که می‌خواهید از طریق قانونی آنرا نقد کنید یا حتی می‌خواهید سو اثر چک برگشتی شما برداشته شود، مجموعه ایداد برای کمک به شما آماده است: مشاوره حقوقی چک برگشتی

 

متصل بودن تمامی حساب‌ها به چک

طبق قانون جدید تمامی حساب‌های موجود در بانک به حساب چک متصل خواهند بود. به این معنا که اگر حساب اصلی متصل به چک وجهی نداشت بانک اجازه دارد از تمامی حساب‌های فرد، میزان چک را برداشت کند. البته منظور از تمامی حساب‌ها، همه حساب‌های موجود در همان بانکی است که دسته چک صادر شده است. بانک برای برداشت از این حساب‌ها طبق اولویت زیر عمل می‌کند.

در ابتدا موجودی حساب جاری بررسی می‌شود. اگر موجودی کافی نبود حساب قرض‌الحسنه پس‌انداز سپس حساب سرمایه‌گذاری کوتاه مدت و در نهایت حساب بلند مدت بررسی خواهد شد.

توقیف اموال در صورت برگشت خوردن چک

مورد دیگری که در قانون صدور چک جدید وجود دارد حذف تنظیم دادخواست دادگاهی برای زنده کردن پول چک‌های برگشتی است. اما چگونه؟ یعنی زمانی که طلبکار به بانک برای نقد کردن چک مراجعه می‌کند و متوجه می‌شود که وجهی در حساب چک وجود ندارد (اصطلاحاً چک بی‌محل است) می‌تواند بدون آن‌که دادخواستی برای دریافت پولش تنظیم کند چک را به دادگستری برده تا بتواند از طریق توقیف اموال دارنده‌ی چک، پول خود را زنده کند.

این کار از طریق راهنمایی و رانندگی برای توقیف خودرو یا ثبت اسناد برای توقیف اموال انجام می‌شود. البته برای این‌کار باید از بانک گواهی عدم پرداخت چک دریافت کنید. برای کسانی که چک‌شان برگشت بخورد جریمه‌های سفت و سختی در نظر گرفته می‌شود.

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت دسته چک

برای آن‌که بتوانید دسته چک دریافت کنید باید مدارک زیر را ارائه دهید و شرایط زیر برای شما صدق کنند.

  • ارائه اصل شناسنامه به همراه کپی از تمام صفحات آن
  • ارائه اصل کارت ملی به همراه فتوکپی
  • یک قطعه عکس 3*4
  • ارائه دادن مدارک معتبر شغلی و کپی آن‌ها
  • ارائه فتوکپی از سند محل سکونت و یا اجاره نامه

شرایط لازم برای دریافت دسته چک افراد حقیقی

از طرف دیگر برای افراد حقیقی باید شرایط زیر نیز مهیا باشد.

  • داشتن حساب بانکی فعال (دست‌کم باید مدت زمان دو سال از افتتاح آن گذشته باشد)
  • دارا بودن سپرده بلند مدت با مبلغ پنج میلیون تومان (دست‌کم شش ماه از زمان افتتاح آن گذشته باشد)
  • دارا بودن محل کاری دائمی
  • دارا بودن ملک یا املاک

شرایط لازم برای دریافت دسته چک افراد حقوقی

برای اشخاص حقوقی نیز دارا بودن شرایط زیر حائز اهمیت هستند.

  • مدت زمان ده سال از آغاز فعالیت فرد حقوقی گذشته باشد.
  • دارا بودن حساب جاری (حداقل یک سال از افتتاح آن گذشته باشد)
  • دارا بودن ملک
  • در اختیار داشتن سپرده بلند مدت با ارزش پنجاه میلیون تومان (شش ماه از افتتاح آن گذشته باشد)

شرایط دریافت دسته چک کدامند؟

حتماً برای‌تان سوال پیش می‌آید که با وجود قوانین جدید صدور چک چه شرایطی برای دریافت دسته چک اهمیت دارند؟ در ادامه شرایط لازم و مهم برای صدور دسته چک طبق قانون جدید بیان می‌شود. 

  • اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کرد همان اعتبار مشتری است. گفتیم که بانک مرکزی کسانی را که به دنبال دریافت دسته چک هستند اعتبارسنجی می‌کند و این طور نیست که تنها رضایت رئیس شعبه مورد نظر کافی باشد.
  • متقاضی دسته چک نباید در سه سال گذشته دارای سوء سابقه یا چک برگشتی بوده باشد.
  • از سوی دیگر بدهی‌های متقاضی نیز بررسی می‌شود. بنابراین اگر متقاضی به بانک‌ها یا موسسات مالی دیگری بدهکار باشد نمی‌تواند دسته چکی دریافت کند و باید همه آن‌ها را تسویه کند.
  • همه حساب‌های بانکی در بانک مورد نظر به دسته چک متقاضی متصل خواهد بود.

 

اگر می‌خواهید یک شکایت قانونی تنظیم کنید، ما سریعترین روش را به شما پیشنهاد میکنیم: تنظیم شکایت آنلاین

 

مراحل دریافت دسته چک

مراحل دریافت دسته چک طبق قانون صدور چک جدید را به صورت مختصر در ادامه بیان می‌کنیم.

  • مرحله اول: بررسی وضعیت

براساس قانون صدور چک جدید متقاضی نباید سابقه چک برگشتی داشته باشند و هم‌چنین هیچگونه بدهی به موسسات مالی نداشته باشد. وضعیت شما در این مرحله استعلام خواهد شد.

  • مرحله دوم: ارائه مدارک لازم به بانک و پر کردن فرم مربوطه

در این مرحله بانک مورد نظر خود را انتخاب می‌کنید و با همراه داشتن مدارک گفته شده به آن مراجعه می‌کنید. 

  • مرحله سوم: مراجعه به رئیس شعبه بانک

در این بخش، رئیس شعبه باید اعتبار مشتری را از بانک مرکزی استعلام کند. پس از استعلام اعتبار، شما از طریق پیامک آگاه شده و برای مراجعه به بانک اقدام می‌کنید.

  • مرحله پنجم: دریافت دسته چک

پس از طی کردن مراحل اصلی در صورت رضایت‌بخش بودن میزان اعتبار شما و دارا بودن شرایط لازم دسته چک را دریافت می‌کنید.

انتهای پیام/