مشاوره حقوقی قرارداد, راهکاری برای تنظیم قرارداد ایده آل شما
بستن قرارداد بخشی مهم از تمام کسبوکارها و فعالیتهای تجاری و مالیست. در چنین شرایطی بسیار مهم است که افراد بتوانند قراردادهایی کامل و جامع را در موقعیتهای مختلف آماده و عقد کنند. از این رو مشاوره حقوقی قرارداد از پرطرفدارترین خدمات حقوقی در جامعه است. تنظیم قرارداد ایده آل، با توجه به نیازهای طرفین و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی آتی امری ضروریست.
نا آگاهی افراد در توجه به بندهای مهم قرارداد و عدم شفافیت در هر زمینهای، میتواند راه را بر مسائلی بزرگ در آینده بگشاید. به همین دلیل بسیار مهم است که برای بستن قرارداد حتماً از یک مشاور حقوقی قرارداد کمک بخواهید. در ادامه نکات مهم در خصوص مشاوره قرارداد را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.
چه زمانی به مشاوره حقوقی قرارداد نیاز داریم؟
وقتی دو تا چند نفر در مقابل یکدیگر بر سر یک موضوع به توافق رسیده و تعهدی را قبول میکنند، میتوان گفت که بین آنها قراردادی جاری شده است. طرفین قرارداد میتوانند اشخاصی حقیقی یا حقوقی باشند. در زمانهای مختلفی ما به عقد قرارداد نیاز داریم. برای مثال زمانی که بخواهید یک خانه یا ملک را بخرید، اولین قدم بستن قرارداد است. تا در مراحل بعد با توجه به بندهای قرارداد اولیه انتقال مالکیت آن انجام شود.
البته قرارداد بستن محدود به خرید و فروش نمیشود. حتی وقتی شما قصد داشته باشید خانهتان را اجاره بدهید، یا خانهای را اجاره کنید نیز نیاز به بستن قرارداد خواهید داشت. قراردادها همچنین میتوانند جنبهی همکاری داشته باشند. ممکن است شما نیاز به عقد قرارداد با یک شرکت پیمانکاری داشته باشید.
اگر قرار است پروژهای را اجرا کنید، باید ابتدا با مجری قرارداد بسته و سر جزئیات کار و نحوهی پرداخت به نتیجه برسید. اگر کمی سختگیرانهتر نگاه کنیم، حتی وقتی فرزند خود را در یک کلاس خصوصی یا در مدرسه ثبتنام میکنید در حال بستن قرارداد هستید. چرا که بر مفادی خاص و ارائهی خدماتی مشخص و در ازای آن با پرداخت مبلغی معین به توافق میرسید.
در بیشتر این موارد، اولین نیاز شما دریافت مشاوره حقوقی قرارداد است. به ویژه اگر شرایط زیر برقرار باشد:
- اگر در زمینهی مورد نظر تجربه و علم کافی ندارید. (این مقوله شامل اغلب موارد میشود.)
- اگر از نکات قانونی مربوط به قرارداد مورد نظر آگاهی ندارید.
- اگر نمیدانید چه چیزهایی باید در قرارداد مورد نظر نوشته شوند و ... .
- چنانچه از شیوههای فسخ قرارداد اطلاع ندارید و نیاز به راهنمایی دارید.
- اگر شرایط مورد نیاز برای یک قرارداد از جمله (مشروعیت معامله، شرایط اهلیت طرفین و ...) بیاطلاعید.
انواع مشاوره حقوقی برای تنظیم قرارداد
انواع مشاوره حقوقی قرارداد شامل ارائهی راهنماییهای لازم و یا تنظیم قرارداد در موارد مختلف است. قراردادها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. در ادامه به برخی از قراردادها با هدف دانش افزایی کاربران گرامی اشاره ای می شود:
قرارداد خرید و فروش (بیع)
در قرارداد خرید و فروش، توافق بر سر انتقال تملک یک ملک، خودرو، حق امتیاز و ... از فروشنده به خریدار انجام میشود. در قرارداد مربوط به خرید و فروش لزوماً قرار نیست برای انتقال دارایی مورد نظر، پول پرداخت شود. گاهی در این معاملهها با استفاده از کالا یا حتی خدمات خاص شرایط قرارداد برقرار میشود.
قرارداد اجاره
در تنظیم قرارداد اجاره دو طرف با عناوین مستاجر و موجر شناخته میشوند. جزئیات قرارداد شامل چیزی که اجاره داده میشود (از قبیل خانه، زمین و ...)، جزئیات مبلغ اجاره، نوع پرداخت و ... هستند.
البته در مواردی که کسی زمینی را برای زراعت به مدت معینی در اختیار دیگری میگذارد، قرارداد با عنوان مزارعه شناخته میشود. در چنین شرایطی نیز نحوهی پرداخت میتواند به وسیلهی پول، کالا یا حاصل به دست آمده از زمین باشد.
قرارداد شرکت
شرکت نوعی قرارداد است که در آن طرفین برای بر سر تقسیم سود و زیان و ... با یکدیگر به توافق میرسند. در این قرارداد حق و حقوق طرفین به طور کامل ذکر میشود. در مشاوره حقوقی قرارداد شراکت موضوعاتی همچون بررسی آوردهی هر فرد، نحوهی محاسبه سهم از سود و زیان، اموال و ... مورد بررسی قرار میگیرند.
قرارداد قرض
در قرارداد قرض قرار بر این میشود که در مدتی معین، یکی از طرفین جنس، کالا یا مالی را در اختیار دیگری قرار دهد. این بدیهیست که یکی از شرطهای چنین قراردادی بازگرداندن تمام و کامل آنچه قرض شده است باشد. اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید مفاد و تبصرههای مهم است. برای مثال اگر فرد آنچه را که قرض گرفته است نتواند در موعد مقرر بازگرداند چه باید کرد؟ چه چیزی قرارداد را فسخ میکند؟ در صورت خسارت به اموال مورد نظر نحوهی بازگرداندن آن و جبران خسارت به چه شکل خواهد بود.
قرارداد وکالت
افراد میتوانند به وسیلهی وکالت مسئولیت دارایی، تصمیمگیری و پیگیری امور قانونی و حقوقی خود را به کس دیگری بسپارند. اما بسیار مهم است که در قرارداد شرح دقیقی از شرایط وکالت ذکر شود. در صورتی که قرارداد وکالت به منظور قبول مسئولیتی خاص در قبال موکل باشد، بسیار مهم است که شرح این مسئولیتها به شکلی دقیق در قرارداد وارد شوند.
دیگر انواع مشاوره حقوقی قرارداد
قراردادهای حقوقی تنها محدود به موارد بالا نمیشود. در حقیقت هر جا که شما نیاز به یک توافق قانونی داشته باشید که در آینده بتوانید بر اساس آن عمل کنید، به مشاوره تنظیم قرارداد نیاز خواهید داشت. از جمله قراردادهایی مانند ضمانت، رهن، قراردادهای صلح و ... .
با توجه به تنوع در قراردادها و اصول هر یک از آنها، بسیار مهم است که در هنگام عقد آنها هوشمندانه عمل کنیم. از آنجایی که اغلب افراد در زمینهی مسائل قانونی و حقوقی مربوط به قرارداد تخصص ندارند، بهتر است حتماً از مشاوره قرارداد بهره ببرید. اما چرا کمک گرفتن از متخصص انتخابی درست است؟
مزایای تنظیم قرارداد حقوقی توسط متخصص
چه لزومی دارد که از مشاوره حقوقی قرارداد استفاده کنید؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال کافیست اطلاع نسبی از مشکلاتی داشته باشید که بسیاری از افراد در قراردادهای خود با آنها مواجه شدهاند. موارد کمی وجود ندارند که به دلیل اشتباه در هنگام انعقاد قرارداد به بنبست رسیدهاند و متحمل ضررهای سنگینی شدهاند. از اشتباه در دادن امتیازهای غیر ضروری به طرف مقابل یا عدم اشارهی دقیق به مسئولیتها و قدرت طرفین در فسخ قرارداد و نحوهی ادامهی تعامل همه و همه روزی گریبان شما را خواهند گرفت.
آگاهی از مزایای استفاده از مشاوره حقوقی برای تنظیم قرارداد، به اهمیت و ضرورت آن بیشتر پی خواهید برد.
مزایای استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد
- قرارداد مدرکی بسیار مهم در روابط مالی، کاری و ... است. بیتوجهی به اصول فنی و حقوقی قرارداد میتواند شما را دچار مشکلاتی جدی کند. از این رو اولین مزیت مشاوره تنظیم قرارداد را میتوان اطمینان از روند درست فعالیت دانست.
- تنظیم قرارداد نیازمند دانش است. هر قرارداد بخشهای مختلفی دارد و باید در اضافه کردن بندها و تبصرهها با آگاهی کامل عمل کنید. مشاوره قرارداد و یا خدمات تنظیم قرارداد به شما در این مسیر کمک خواهد کرد.
- آگاهی از شرایط فسخ، ضمانتها، شیوههای حل اختلاف، تعیین دقیق تعهدات و ... باید به گونهای انجام شود که در پایان نقطهی کوری در قرارداد باقی نماند. تنها یک متخصص میتواند شما را به چنین قراردادی برساند.
- قرارداد بد نه تنها میتواند شما را از نظر قانونی دچار مشکل کند. بلکه حتی امکان تحمیل ضررهای سنگین مالی نیز وجود دارد. به همین دلیل پیشگیری از ضرر یکی از مزیتهای مهم تنظیم قرارداد حقوقی به کمک مشاور است.
حال که از اهمیت استفاده از خدمات سایت تنظیم قرارداد آگاه شدهاید، حتماً دوست دارید بدانید که از کجا میتوان یک متخصص خوب پیدا کرد. بیایید ابتدا ببینیم یک متخصص باید چه ویژگیهایی داشته باشد.
مشاور حقوقی قرارداد چه مشخصاتی باید داشته باشد؟
انتخاب یک مشاور حقوقی نیازمند توجه به نکات زیر است:
تخصص و دانش کافی لازمهی موفقیت در مشاوره حقوقی قرارداد است. از این رو یک مشاور باید دانش آموختهی حوزهی قانون باشد. به همین دلیل وکلا و مشاورین حقوقی بهترین گزینهها در این زمینه هستند. این افراد با آگاهی و اطلاع کامل از قوانین کار، قوانین تجارت، بیمه و ... نقش موثر در بستن قراردادهای کارآمد دارند.
حتماً مشاوری را انتخاب کنید که از تجربهی کافی برخوردار باشد. داشتن دانش تنها ملاک صلاحیت در مشاوره و ارائهی خدمات تنظیم قرارداد آنلاین نیست. چرا که در قراردادهای مختلف ریزهکاریهای وجود دارند که تنها یک فرد با تجربه به آنها اشراف دارد. چنین مشاوری مشکلات احتمالی آینده را به خوبی میداند. به شیوههای حل اختلاف واقف است و با توجه به تجاربی که در گذشته داشته است میتواند از بروز اختلاف، ایهام و عدم شفافیت در قرارداد جلوگیری کند.