مشاوره حقوقی توهین، تهدید و فحاشی

None

تهدید، توهین و فحاشی از جمله ناهنجاری‌های رفتاری در جوامع هستند. اما فارغ از آن‌که این رفتارها از نظر اجتماعی می‌توانند مشکلاتی را برای افراد پیش بیاورند، بهتر است بدانید که هر یک از آن‌ها جرم نیز تلقی می‌شوند. از این رو چنان‌چه سوژه‌ی چنین رفتارهایی بوده‌اید، حق شکایت و پیگیری را دارید. بی‌اطلاعی افراد در این حوزه باعث شده است که مشاوره حقوقی توهین، تهدید و فحاشی را برای راهنمایی تمام و کمال شما راه‌اندازی کنیم.

برای آن‌که با مسائل قانونی و حقوقی مربوط به این جرایم آشنا شوید، حتماً بهتر است نکات قانونی و جزئیات مربوط به آن‌ها را بدانید. در ادامه به تشریح این موضوع و نحوه‌ی پیگیری و شکایت برای توهین خواهیم پرداخت. برای موارد عمومی تر از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید.

 

چه زمانی به مشاوره حقوقی توهین نیاز داریم؟ 

در گیرودار روابط اجتماعی ما با شرایط متعددی در طول روز مواجهیم. افراد مختلفی که با آن‌ها در ارتباطیم، چه در محل کار، اماکن عمومی و ... مجموعه‌ی روابط ما را تشکیل می‌دهند. روابط میان افراد گاهی اوقات می‌تواند دچار تشنج شده و کنش‌ها و واکنش‌های اوضاع را دچار تنگنا کند.

یکی از واکنش‌های فرد می‌تواند اقدام به توهین، فحاشی و تهدید باشد. در اوج عصبانیت هر فردی ممکن است کنترل خود را از دست داده و چیزهایی به زبان بیاورد که برای او مشکلات حقوقی جدی‌ای را در پی داشته باشد. اگر شما بخشی از چنین اتفاقی هستید، در دو صورت زیر به مشاوره حقوقی توهین نیاز خواهید داشت.

برای تنظیم شکایت نامه توهین تنها کسی که می‌تواند به شما کمک کند یک وکیل خبره است. به همین دلیل پیش از هر اقدامی حتماً در جلسه مشاوره حقوقی فحاشی و توهین پیگیری تنظیم شکایت نامه فحاشی به کمک وکیل خود باشید.

اگر مورد توهین، تهدید و یا فحاشی واقع شده اید 

اگر به هر طریقی، از جمله گفتار، نوشتار یا رفتار به شما توهین شده است می‌توانید آن را مورد پیگیری قانونی قرار دهید. هم‌چنین در صورتی که در درگیری‌های لفظی در ملا عام به شما فحاشی شده است، امکان آن که نسبت به شکایت اقدام کنید وجود دارد.

اما در تمام این شرایط مهم است که ابتدا از مشاوره حقوقی توهین استفاده کنید. چرا که در یک مشاوره حقوقی تمام جزئیات قانونی که باید از آن‌ها اطلاع داشته باشید در اختیارتان قرار خواهد گرفت. بدیهی‌ست که شما همه چیز را درباره قانون، ماده‌ها و تبصره‌ها ندانید. این‌که چطور باید جرم را اثبات کنید، چگونه از حقتان دفاع کنید و چگونه شکایت را تنظیم کنید بسیار مهم است.

به همین دلیل اقدام خودسرانه می‌تواند پرونده‌تان را در مسیری اشتباه قرار داده و شما را از رسیدن به حقتان دور کند. 

 

اگر آگاهانه یا ناآگاهانه مرتکب جرم شده‌اید

بهتر است بدانید که قانون برای دفاع از حقوق متهم نیز شرایطی را در نظر دارد. اگر به هر دلیل اقدام به توهین، فحاشی یا تهدید کرده‌اید و از شما شکایت شده است، بهتر است پیش از هر اقدامی ابتدا مشاوره حقوقی توهین را در دستور کار خود قرار دهید.

شما باید بتوانید بر اساس مواد قانونی از خود دفاع کنید و تلاش برای تبرئه یا تخفیف جرم حق قانونی شماست. به همین دلیل با راهنمایی‌های یک مشاور حقوقی راه را بر اشتباه بیشتر ببندید.

 

مصادیق قانونی توهین

در قانون چند نوع توهین داریم. توهین اگر شرایط خاصی را در بر نگیرد به عنوان توهین ساده شناخته می‌شود. برای مثال اگر فرد به مسئولین و مقامات و کارکنان دولتی توهین کند، دیگر نمی‌توان آن را توهینی ساده دانست. هم‌چنین توهین به مقامات سیاسی کشورهای خارجی نیز اگر در ملا عام صورت پذیرد می‌تواند مجازات‌های سنگینی در پی داشته باشد.

توهین به قشری از جامعه هم‌چون صاحبان مشاغل و حرفه‌ای خاص نیز می‌تواند پیامدهایی هم‌چون حبس را به همراه داشته باشد. توهین به مقدسات نیز در قانون جرمی بزرگ تلقی شده و در شرایط خاص ممکن است احکامی بسیار سنگین و حبس بیش از پنج سال را باعث شود.

ماده‌ها و بندهای بسیاری در این زمینه در قانون تعریف شده‌اند. برای آن‌که قانون به خوبی تمام شرایط را پوشش دهد، به جزئیات جرم و تفاوت‌های آن بسیار پرداخته شده است. به همین دلیل برای آن‌که به طور کامل از نکات مربوط به این جرم آگاه شوید توصیه می‌شود حتماً از مشاوره حقوقی توهین بهره‌مند شوید و آن‌ها را به صورت دقیق از زبان یک وکیل و مشاور آگاه بشنوید.

مفهوم تهدید در قانون

معنای تهدید کاملاً واضح است. این کلمه در لغت ترساندن دیگران برای رسیدن به منظوری خاص است. مجرم ممکن است کسی را برای گرفتن مال یا انجام خواسته‌ای که دارد تهدید کند. اگر تهدید باعث شده باشد که کسی مجبور به انجام یا عدم انجام کاری شود، چنین تهدیدی جرم تلقی شده و برای آن شرایط خاصی در قانون در نظر گرفته شده است.

البته در شرایطی خاص حتی اگر تهدید، کس دیگری را مجبور به فعل یا ترک فعل نیز نکرده باشد جرم شناخته می‌شود. بر اساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی، اگر فردی دیگری را به قتل یا هر آسیب مالی، جانی و ... او و یا بستگانش تهدید کند، با 74 ضربه شلاق و بین دو ماه تا دو سال حبس محکوم می‌شود.

توجه کنید که ترساندن از آسیب‌های جانی و مالی تنها شکل‌های تهدید نیستند. ممکن است کسی شما را به افشای اسراری که دارید، بردن آبرو ... تهدید کند. در این شرایط نیز می‌توانید آن را به عنوان جرم شمرده و پیگیری‌های قانونی را انجام دهید. البته توجه کنید این مورد در صورتی امکان‌پذیر است که افشای اطلاعات مورد نظر برایتان بهای مورد توجهی داشته باشد.

انواع تهدید 

تهدید از نظر قانون به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. در حقیقت دسته‌بندی تهدید‌ها خود با توجه به معیارهای متفاوتی انجام می‌شود. در این‌جا انواع تهدید از دیدگاه زیانی که می‌تواند به فرد برساند را معرفی می‌کنیم.

 

تهدید به ضرر نفسی 

اگر در تهدید هر نوع هراسی و بیمی از دیدن آسیب جانی به فرد وارد شود، می‌توان آن را در این دسته قرار داد. تهدید به قتل، صدمه‌ی جسمی و ... معمولاً در دعواهای خیابانی و درگیری‌ها امری رایج است. چرا که افراد در هنگام خشم کنترل فکری خود را از دست داده و به روش‌های مختلف سعی در پیروزی و غلبه بر فرد مقابل را دارند.

در اغلب موارد چنین رفتارهایی جدی تلقی نشده و از آن‌ها گذشت می‌شوند. اما گاهی ممکن است تهدید به گونه‌ای باشد که به راستی بیم به وقوع پیوستن آن وجود داشته باشد. در چنین شرایطی می‌توانید با تنظیم شکایت تهدید راه را بر مشکلات احتمالی ببندید.

 

تهدید به ضرر مالی 

گاهی مجرم برای سوء استفاده از فرد ممکن است او را به وارد کردن آسیب و خسارت به اموال و دارایی تهدید کند. چنین تهدیدی نیز در اغلب موارد می‌تواند جرم تلقی شود و پیگیری‌های قضایی را به همراه داشته باشد.

 

تهدید به ضرر شرفی 

در صورتی که کسی دیگری را تهدید به بردن آبرو کند نیز می‌توان آن را یک جرم برشمرد. وقتی افراد به هر دلیل اسراری را نزد دیگری دارند، در صورت بروز درگیری و اختلاف، چنین مشکلاتی محتمل هستند. چنین تهدیدی می‌تواند جایگاه فرد را در جامعه، خانواده و ... به خطر انداخته و زندگی آن را تحت تاثیر قرار دهد. البته چنین تهدیدی تنها محدود به ترساندن از افشای اسرار نیست و ضرر شرفی به دیگران می‌تواند به شکل‌های دیگری نیز اتفاق بیفتد.

 

تهدید به افشای اسرار 

گاهی اوقات افشای اسرارتان ممکن است به ضرر حیثیتی منجر نشود. برملا شدن برخی رازها می‌تواند به بروز مشکلات مالی و ... نیز بینجامد. توجه کنید که تهدید به افشای اسراری جرم است که لزوماً تحقق آن برایتان زیان و ضرر جدی به همراه داشته باشد. نه در مواردی که شما تصور می‌کنید برخی اطلاعات باید به عنوان راز حفظ شوند و این تنها خواسته‌ی شماست که برملا نشوند.

اگر افشای اسراری باعث وارد آمدن ضرر و زیان به شما نباشد، تهدید به آن جرم نخواهد بود. برای آگاهی از جزئیات چنین مواردی بهترین کار گرفتن مشاوره حقوقی توهین و تهدید است.

 

مشاوره حقوقی در زمینه تهدید 

مشاوره حقوقی تهدید و توهین به این دلیل یک ضرورت است که این افعال تماماً نسبی بوده و شما باید از جزئیات آن‌ها در قانون اطلاع داشته باشید. ناآگاهی افراد باعث می‌شود که در برخی موارد که جرمی مرتکب نشده‌اند با تهدید از برخی حقوق خود بگذرند. استفاده از مشاوره به شما کمک می‌کند تا اجازه ندهید دیگران از بی‌اطلاعی‌تان سوءاستفاده کنند.

باید بدانید به کار بردن چه الفاظی به عنوان توهین تلقی می‌شوند. هم‌چنین چه شرایطی تهدید را به یک جرم بدل می‌کند. این موارد را در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد.

اثبات جرم توهین و فحاشی 

یکی از مباحث بسیار مهم در شکایت و پیگیری توهین و فحاشی، آگاهی از شیوه‌های اثبات آن است. در مشاوره حقوقی توهین با بررسی تمام جزئیات اتفاقات و پیشینه روابط، راه‌های کارآمد برای اثبات توهین به شما معرفی می‌شود. در قانون شرایط خاصی برای اثبات این جرم تعریف شده است.

برای مثال قسامه و سوگند یکی از شیوه‌های رایج در این زمینه است. اما به شرط آن‌که به یکی از شیوه‌های زیر اثبات جرم صورت نگیرد.

  • اقرار متهم:

 اگر متهم خود به انجام توهین اعتراف کند، جرم اثبات می‌شود. این یکی از معمول‌ترین شیوه‌های اثبات جرم در جرم‌های مختلف است.

  • شهادت:

 شهادت شیوه‌ی دیگر در اثبات توهین و فحاشی‌ست. وجود شاهد به پرونده کمک بسیاری می‌کند و به نتیجه رسیدن آن را تضمین می‌کند.

  • علم قاضی:

 قاضی با توجه شواهد موجود در پرونده و اظهارات طرفین می‌توان به نتیجه رسیده و جرم مورد نظر اثبات شود.

بسیاری از افراد ممکن است از طریق پیامک، تماس و یا پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی مورد تهدید و توهین واقع شوند. حال این سوال پیش می‌آید که می‌توان بر این اساس نیز جرم را اثبات کرد؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

توهین با پیامک تا چه حد قابل استناد است؟ 

استناد به پیامک به خودی خود در جلسه دادگاه نمی‌تواند باعث اثبات جرم شود. اما معمولاً در جلسه مشاوره حقوقی توهین به فرد پیشنهاد می‌شود که پرینت کاملی از پیامک‌های توهین آمیز تهیه کند. پیوست کردن این پیام‌ها به شکایت‌نامه ضروری بوده و می‌تواند به قاضی در تصمیم‌گیری نهایی کمک کند.

به همین دلیل اگر کسی پیامک توهین‌آمیزی برایتان ارسال کرده است و قصد دارید از او شکایت کنید، توصیه می‌شود که آن‌ها را پاک نکنید تا در صورت لزوم از آن‌ها استفاده شود. 

 

آیا می توان به صدای ضبط شده در توهین استناد کرد؟ 

صدای ضبط شده نیز مانند پیامک نمی‌تواند مدرکی کافی برای اثبات جرم توهین باشد. اما صدای ضبط شده و هم‌چنین فیلم در کنار دیگر شواهد و ... می‌تواند روند به نتیجه رسیدن و صدور حکم را در دادگاه تسهیل کند. چنان‌چه اظهارات شاکی و متهم به کمک این اطلاعات تکمیل شود، می‌توان صدا و فیلم ضبط شده را مفید دانست.

 

جرم تهدید 

در بررسی جرم تهدید می‌توان به نکات خاصی اشاره کرد. برای مثال بسیار مهم است که تهدید در حقیقت انجام شده باشد. نه این‌که شما احساس کنید که مورد تهدید هستید و تنها ابراز نگرانی کنید.

بهتر است بدانید توهین به خودی خود جرم است و صرف گفتن عباراتی که باعث هراس شود کافی‌ست. بدون آن‌که حتی آن را عملی کند. اگر تهدید به دروغ نیز عنوان شود باعث نمی‌شود که مجازات آن کم شود. از طرفی تهدید نیز هم‌چون توهین تنها محدود به گفتار نمی‌شود و گاهی یک رفتار نیز می‌تواند تهدید باشد.

اگر در زمینه‌ی تهدید و شرایط خاص آن در زمینه انواع تهدید، نحوه‌ی اثبات جرم و ... نیاز به راهنمایی دارید، حتماً از مشاوره حقوقی توهین و تهدید استفاده کنید.

جرم توهین و فحاشی

جرم توهین و فحاشی می‌تواند در گفتار، نوشتار و یا در عمل اتفاق بیفتد. البته این گفته‌ها و یا رفتارها باید ویژگی‌های داشته باشند که بتوان آن‌ها جرم دانست. برای مثال در توهین فحاشی چنان‌چه فرد از الفاظ رکیک استفاده نکرده باشد، و فرد مقابل نیز یک شخص عادی باشد (حتی مامور قانون و مسئولی که در حین انجام وظیفه نیست.) نمی‌تواند به عنوان جرم شناخته شود. به همین دلیل گفتن الفاظی مثل بی‌ادب و ... فحاشی تلقی نمی‌شود. 

توجه کنید که گاهی رفتارها نیز می‌توانند جرمی سنگین تلقی شوند. برای مثال گاهی حتی نبستن یک در می‌تواند فرد را به دردسر انداخته و به عنوان توهین به یک شخص حقوقی و مسئول تلقی شود. هم‌چنین رفتارهایی هم‌چون هل دادن، پرتاب آب دهان و اشاراتی با دست نیز گاهی توهین هستند.

 

روش دریافت مشاوره حقوقی توهین در سایت ایداد

در سایت ایداد شما از چند مسیر می‌توانید خدمات مربوط به جرایم توهین، تهدید و فحاشی را دریافت کنید. پس از ایجاد حساب کاربری در سایت وارد بخش «ثبت درخواست» شوید. در این‌جا باید تعیین کنید که آیا در تنظیم شکایت به کمک نیاز دارید یا می‌خواهید در زمینه‌ی پرونده‌ی خود مشاوره‌ی حقوقی دریافت کنید.

پس از انتخاب گزینه‌ی مورد نظر خود، از بین سه گزینه «توهین»، «تهدید»، «توهین و تهدید» مورد مناسب را انتخاب کنید. در مراحل بعد سوالاتی از شما پرسیده می‌شوند که باید به شکلی دقیق به آن‌ها پاسخ دهید. در پایان و پس از بررسی پاسخ‌ها، شما به چند طریق می‌توانید مشاوره حقوقی توهین را دریافت کنید. اما چه روش‌هایی؟

 

سامانه هوشمند جهت تنظیم شکوائیه سفارشی کاربران

یکی از روش‌های دریافت پاسخ در سامانه‌ی ایداد، استفاده از خدمات هوشمند این سامانه است. نیاز‌های حقوقی شما در این سامانه به کمک هوش مصنوعی قابل پاسخ‌گویی‌ست. با تعیین حوزه‌ی قضایی و ارائه‌ی پاسخ دقیق به سوالات، شما به سامانه امکان یافتن پاسخ پرسش خود را از میان انبوه اطلاعات روی شبکه می‌دهید.  سامانه با مقایسه پرونده‌ی شما با داده‌های مختلف بهترین پاسخ را تنها در 3 دقیقه به شما خواهد داد.

 

دریافت مشاوره از کارشناس حقوقی (این خدمت در حال حاضر غیرفعال است و خدمات سامانه ایداد صرفا هوشمند ارائه می شوند)

کارشناسان حقوقی در ایداد آماده‌ی خدمت‌رسانی به شما هستند. تنها کافی‌ست پس از پایان مرحله‌ی پاسخ‌گویی به سوالات گزینه‌ی «کارشناس مشاور» را انتخاب کنید. در این زمان درخواست شما برای کارشناسان سایت ارسال می‌شود. این کارشناسان هر یک تعرفه‌ی مورد نظر خود را با توجه به کیس شما تعیین می‌کنند.

در پایان شما کارشناس مناسب را انتخاب کرده و مشاوره حقوقی را دریافت می‌کنید. در این حالت شما می‌توانید فوریت پاسخ‌گویی را از بین سه گزینه‌ی مختلف انتخاب کنید. اگر خیلی عجله دارید، گزینه‌ی آنی (برای دریافت پاسخ در حداکثر 24 ساعت) مناسب شماست. به همین ترتیب گزینه‌های فوری (تا سه روز) و (یک هفته) نیز در دسترستان هستند.

 

نکته پایانی 

مشاوره حقوقی توهین و تهدید، اولین قدم برای پیگیری از شکایات در این زمینه است. هم‌چنین اگر در این زمینه از شما شکایت شده است، برای آماده سازی بهترین دفاعیه بهتر است حتماً از مشاوره حقوقی توهین و تهدید استفاده کنید. 

در موارد بسیاری، افراد نمی‌توانند جرم متهم را اثبات کرده و به این ترتیب پرونده را با ساده‌ترین اشتباهات می‌بازند. تنظیم شکوائیه توهین باید به گونه‌ای دقیق انجام شود. ارائه‌ی جزئیات اتفاق، ثبت مشخصات شهود و ... از جمله مسائلی‌ست که باید در این زمینه به آن‌ها توجه کنید.